MAX - Pjäsen om Bollen, Bilen och Lampan åker till Washington!
Manus, regi och koreografi Minna Krook

Vi inleder hösten på Teater Sagohuset med en nypremiär på vår omtyckta succéföreställning  MAX - Pjäsen om Bollen, Bilen och Lampan söndagen den 2 september. Max har turnerat i hela Sverige under 2011 och 2012 och har i stor konkurrens valts ut av jurygrupper på olika teaterfestivaler runt om i världen som ett värdigt bidrag för barn 1 - 3 år. Föreställningen har bland annat spelats i Bergen, Köpenhamn och på den internationella BIBU festivalen i Lund. I höst spelar de i Washington DC och kommer att besöka både dagis och den svenska ambassaden med sin föreställning. Missa inte denna pärla!

“Allt är på den unga publikens villkor” 
Skånska Dagbldet

“...något att stilla gapa åt...” 
Sydsvenskan

Max - Pjäsen om Bollen, Bilen och Lampan spelas 2/9 - 14/9 på Teater Sagohuset, Revingegatan 8, Lund den 6/9 och 13/9 är det även After Dagis-föreställning kl. 16.00
Tider och bokning

Biljetter bokas genom
Kulturcentralen   040 -10 30 20
Lunds Biljettbyrån 046 - 13 14 15
Teater Sagohuset 046 - 12 21 41
 

 
 
 

Sen blir det Mera Max

Manus, regi och koreografi Minna Krook

Direkt efter Max - Pjäsen om Bollen, Bilen och Lampan kommer såklart efterföljaren Mera Max som hade premiär i början på året. Vi kör en ny smygpremiär på Kulturnatten den 15 september klockan 15.00 och därefter förmiddagsföreställningar, After Dagis och söndagsföreställningar under september månad. Två föreställningar om Max för 1 - 3 åringar på en månad. Vilken lyx!

Ni är inbjudna till en suggestiv Max-värld där nallar kan flyga och bilar köra upp längs väggarna. Max är inte en utan två, tre... En förtrollande föreställning för alla mellan ett och tre år!

Välkomna till ön där det finns varmt ljus för alla sinnen, ett rum som blir härs och tvärs och där bollar studsar fram och snören balanserar. Mera Max är en stämningsfull och konstnärlig upplevelse där gräset växer på din alldeles egna ö!

“En dag har gått och mycket har hänt i Max värld. Liksom i publikens...utanför hör jag en nöjd röst bakom mig ”Det här var kuligt” Jag håller med. Det var det.”
Gunilla Wedding Norra Skåne 14-02-12

Mera Max spelas 15/9 - 28/9 på Teater Sagohuset, Revingegatan 8, Lund den 20/9 och 27/9 är det även After Dagis-föreställning kl. 16.00
Tider och bokning

Biljetter bokas genom
Kulturcentralen   040 -10 30 20
Lunds Biljettbyrån 046-13 14 15
Teater Sagohuset 046 - 12 21 41 


Fem snabba från Teater Sagohuset!

1. Vi fortsätter att fira att 2012 är året då Teater Sagohuset fyller 25 år. Våren bjöd på gästföreställningar med bland annat den indiska kutiyattamgruppen Natana Kairali, stor 25 års fest med sagor och specialkomponerad tårta och utställning på Teatermuseet i Malmö. Utställningen kommer att finnas på Lunds Stadshall 11-20 september! Kom och titta på nya och gamla föreställningsfoton och en massa olika affischer och läs lite om Teater Sagohusets spännande historia:)

2. Som en ny del av vårt 25 års jubileum har vi nu skapat ett urval av föreställningsmusik från olika föreställningar genom åren som har gått på Teater Sagohuset. Musiken hittar du på Soundcloud. Vi kommer även att upprätta en berättelsebank med långa och korta sagor som vi släpper en och en i samband med nyhetsbreven. Varsågod här är den första berättelsen:

Teater Sagohuset - Storytelling by Teater Sagohuset


3. Missa inte Kulturnatten i Lund den 15:e september. Kom och se Mera Max med era minstingar kl 15.00 eller lyssna på en myriad av berättelser på vår Berättarafton i samarrangemang med berättargruppen Ägir. 

Vi öppnar dörrarna varje hel timme; 20.00, 21.00 och 22.00. 

Varmt välkomna!


4. I höst fortsätter vi med våra populära After Dagis föreställningar där det ingår fika för både barn och föräldrar efter föreställningen. Föreställningarna Max - Pjäsen om Bollen, Bilen och Lampan, Mera Max och Den Sovande Prinsen kommer att spela After Dagis föreställningar som börjar klockan 16.00. Se kalendarie för aktuella datum.

5. Repetitionerna inför höstens premiär av "Den Sovande Prinsen" startar i slutet av augusti med Margareta Larson och Lotta Lagerström Dyrssen vid rodret. Premiär 5 oktober.

Vi ses:)) 
 
 
Avanmäl dej från Teater Sagohusets nyhetsbrev?
 
Teater Sagohusets Nyhetsbrev